iDEAL favoriete betaalmethode bij organisaties en klanten

Door Gepubliceerd op: 11 juli 2024
Adfiz Nieuwjaarspeiling: hypotheekmarkt drukt omzetverwachtingen

© Shari Jo, Pixabay

Naar de mening van finance professionals krijgen organisaties het liefst betaald via iDEAL (33 procent). Bij hun klanten is iDEAL eveneens de favoriete betaalmethode (36 procent). Dit zou blijken uit onderzoek van Onguard, een creditmanagement softwarespecialist, onder 304 chief financial officers (CFO’s) en financiële medewerkers van verschillende organisaties.

Automatische incasso en handmatig overmaken

Volgens de onderzoekers is het opvallend dat de gehele top-3 van betaalmethoden hetzelfde is bij klanten en organisaties. Op de tweede plaats staat namelijk voor zowel een kwart van de klanten als een kwart van de organisaties (beide 26 procent) de automatische incasso. De hekkensluiter van de top-3 is het handmatig overmaken van het verschuldigde bedrag. Deze betaalwijze is favoriet bij 20 procent van de klanten en 14 procent van de organisaties.

Tikkie en cryptovaluta

De betaalmarkt ontwikkelt zich constant, zo vervolgen de onderzoekers, waarbij er ook nieuwe betaalmethoden ontstaan. Tikkie en cryptovaluta zijn de laatste die aan het betaalmethoderijtje zijn toegevoegd. Deze twee methoden winnen echter zakelijk nog weinig terrein; zij boeken beide een score van 5 procent als favoriete betaalmethode, aldus de onderzoekers.

Apple Pay en achteraf betalen

Hetzelfde percentage (5 procent) van de organisaties merkt Apple Pay aan als favoriete methode om betaald te krijgen. Ook achteraf betalen is nog niet erg populair, volgens de onderzoekers. Hier geeft zes procent van de ondervraagde organisaties de voorkeur aan.

Zorgen over crypto

Tot slot merken de onderzoekers op dat crypto als betaalmethode (nog) niet is doorgebroken mogelijk is te verklaren door het feit dat er nog veel zorgen over zijn. Zo zou de instabiele valutawaarde een hoofdbreken zijn voor een kwart van de finance professionals (26 procent). Nog eens een kwart (26 procent) geeft aan dat er te veel cowboys op de cryptomarkt actief zijn. Voor 21 procent is het feit dat er onvoldoende toezicht is door autoriteiten, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Europese Centrale Bank (ECB), een heikel punt.

Bron: Onguard

Deel dit bericht, kies uw platform!

Wink Sabée

Wink Sabée