NVM Open Huizen Dag redelijk goed bezocht

Door Gepubliceerd op: 7 oktober 2024

Afgelopen zaterdag 5 oktober 2024 hebben ongeveer 39.000 mensen meegedaan aan de Open Huizen Dag van makelaarsvereniging NVM. Zij bezochten gezamenlijk 6.500 te koop staande woningen. Dat waren 900 huizen meer dan de vorige editie die afgelopen april plaatsvond.

Woningmarktplatform funda

De makelaarsvereniging licht toe dat het actuele aanbod op woningmarktplatform funda nu rond de 75.000 woonhuizen en appartementen bedraagt en dat dus bijna 9 procent deelnam aan de Open Huizen Dag.

Meerdere functies Open Huizen Dag

Deze dag is een traditie sinds 2008 met een piek van 56.000 deelnemers in 2012. Hoewel het aanbod bij deze editie veel lager is, heeft de Open Huizen Dag volgens de makelaarsvereniging meerdere functies. Zo constateert de NVM dat woningen bijvoorbeeld in de aanloop naar de Open Huizen Dag worden verkocht, omdat kopers vlak ervoor een hoger bod uitbrengen om andere belangstellenden voor te zijn.

Vooraf oriënteren op funda

Verder zou uit een bliksemenquête na afloop onder makelaars zijn gebleken dat sommige opgestelde woningen hoge bezoekersaantallen hadden met soms meer dan twintig belangstellenden. Vooral starters en ook senioren zouden zich vooraf op hun route via funda hebben georiënteerd. Ook opvallend was de hoge deelname van open huizen en bezoekers in de regio’s Twente en Haaglanden.

Extra kijkimpuls zonder bezichtigingsafspraak

Een ander gunstig effect van de Open Huizen Dag zou zijn dat mensen deze dag benutten om vrijblijvend in een andere plaats of wijk te kijken. En zonder bezichtigingsafspraak vooraf via de makelaar is het volgens de makelaarsvereniging gemakkelijker en sneller om in een keer enkele woningen te bekijken. Potentiële kopers kunnen zich zodoende breder oriënteren in hun zoekgebied. Daarnaast is de NVM van mening dat een extra kijkimpuls wellicht ook helpt om van zittenblijvers doorstromers te maken.

Volgende Open Huizen Dag

De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag wordt gehouden op zaterdag 5 april 2025.

Deel dit bericht, kies uw platform!

Wink Sabée

Wink Sabée

Partners van Findinet

Nieuwsfeed