Meer onvoldoende verzekerden tijdens zomer van 2024

Door Gepubliceerd op: 6 september 2024
Aantal doorrijders na ongeval gedaald

© Pixabay

Alarmcentrale Eurocross heeft de balans opgemaakt van de verzekeringsmeldingen tijdens de afgelopen zomer. Opvallend is dat het aantal meldingen vergelijkbaar was met eerdere jaren ondanks de drukke sportzomer met activiteiten als het EK Voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Parijs.

Hoge kosten als gevolg van onvoldoende verzekerd

Wel is het volgens Eurocross opmerkelijk dat er veel meldingen zijn binnengekomen van vakantiegangers die niet of onvoldoende zijn verzekerd. Zo kreeg de alarmcentrale in 2023 nog maar enkele van dit soort meldingen per week, terwijl dat dit jaar dagelijks was met als gevolg mogelijk zeer hoge kosten voor de onvoldoende verzekerde vakantieganger.

Torenhoge rekening

Als voorbeeld geeft de alarmcentrale een jonge vrouw die naar Mexico reisde. Ze ging op retraite, had te veel zout water gedronken, waardoor haar slokdarm was gescheurd en haar longen waren geperforeerd. Zij is toen in het ziekenhuis is opgenomen en kreeg te maken met een torenhoge rekening van rond de 100.000 euro.

Meer gevallen van dengue door tijgermug

Eerder dit jaar trok Eurocross al aan de bel over het hoge aantal gevallen van dengue (knokkelkoorts), een virale infectieziekte die ontstaat door een beet van de tijgermug. De alarmcentrale laat weten dat het aantal meldingen van dengue elk jaar stijgt. Zo zouden er dit jaar al meer meldingen (132) zijn binnenkomen dan in heel 2023, vooral uit landen als Indonesië, Thailand en Curaçao.

Aantal overlijdensgevallen tijdens vakantie neem toe

Tot slot noemt de alarmcentrale het opmerkelijk dat het aantal overlijdensgevallen ieder jaar oploopt. In 2021 zouden 177 mensen op reis zijn overleden; in 2022 waren dat er 216. In 2023 zetten deze lijn zich voort naar 239, terwijl er dit jaar al 145 reizigers zijn overleden tijdens hun vakantie. De verwachting is dat over heel 2024 het aantal vakantiegangers dat overlijdt tijdens hun reis hoger uitkomt dan vorig jaar.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Deel dit bericht, kies uw platform!

Wink Sabée

Wink Sabée

Partners van Findinet

Nieuwsfeed