Linn Musters vertrekt na anderhalf jaar bij Bovemij Verzekeringen

Door Gepubliceerd op: 1 oktober 2024
Linn Musters vertrekt na anderhalf jaar bij Bovemij Verzekeringen

Linn Musters, algemeen directeur van Bovemij Verzekeringen, gaat het bedrijf verlaten. Oorzaak is een verschil van inzicht in de snel veranderende marktsituatie waar Bovemij mee kampt. “Linn en Bovemij hebben geconcludeerd dat ze een andere route naar de toekomst zien”, meldt het bedrijf in een persbericht.

Linn Musters trad in dienst in februari 2023. Zij volgde Pieter van der Burg op die na meer dan 30 jaar met pensioen ging. Er wordt nog gezocht naar een opvolger voor Musters.

Tegenvallende resultaten

Al enkele jaren boekt Bovemij tegenvallende resultaten. Over 2022 waren lage beleggingsopbrengsten de oorzaak, over 2023 waren het hogere schadelasten en een extra schadevoorziening die het financieel resultaat drukten.

Ook over de eerste helft van 2024 zijn de resultaten van Bovemij Group niet rooskleurig, blijkt uit het halfjaarverslag van 10 september. Het resultaat over de eerste jaarhelft is weliswaar € 8,3 miljoen positief, dankzij goede beleggingsresultaten. (In H1 2023 was dit nog € 15 miljoen).

Het resultaat uit bedrijfsvoering is echter opnieuw in het rood, met -/- € 3,6 miljoen. Dit komt in het bijzonder door hogere gemiddelde schadelast en hogere herstelkosten. De combined ratio steeg naar 101,7% (in H1 2023 was die nog 95,9%). Ook de solvabiliteitsratio is gedaald naar 141%, herstelmaatregelen worden verder uitgewerkt.

Lichte omzetstijging

Wel liet Bovemij Group in de eerste helft van 2024 een lichte omzetstijging zien. De reeds ingezette maatregelen en initiatieven om groei in de verschillende marktsegmenten te stimuleren, de schadelast te reduceren en de kosten te verlagen, beginnen geleidelijk effect te sorteren, meldt het bedrijf.

Bovag verkoopt deel aandelen

Verder werd in juni bekend dat de BOVAG, de brancheorganisatie van bedrijven in de mobiliteitsretail, een deel van haar belang in Bovemij gaat verkopen. Reden is dat BOVAG een fonds wil creëren om nieuwe projecten en diensten voor de aangesloten leden te kunnen realiseren.

Deel dit bericht, kies uw platform!

Linda Welther

Linda Welther

Partners van Findinet

Nieuwsfeed