Er komt geen Funda hypotheek

Er komt geen Funda hypotheek

Een al jaren geleden aangekondigd hypotheeklabel van huizensite Funda gaat niet door. Funda heeft de samenwerking met de financiële partner beëindigd. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Funda, de organisatie bekend van de huizensite met het woningaanbod in Nederland, kondigde enkele jaren geleden aan samen met een financiële partij een eigen hypotheeklabel te gaan ontwikkelen. Het leidde tot een forse rel binnen de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de grootste aandeelhouder van Funda.

Ondernemingskamer

NVM-makelaars met een eigen hypotheekkantoor vreesden voor concurrentie en ook de manier van besluitvorming riep de nodige wrevel op. Volgens Funda hield de NVM vernieuwing tegen. De zaak werd in 2021 tot aan de Ondernemingskamer uitgevochten. Die gelastte een onderzoek naar de toekomst van de aandeelhoudersstructuur, de positie van Funda en een mogelijke exit voor de certificaathouders.

Na een ledenraad binnen de NVM in 2022 kreeg het hypotheeklabel eindelijk groen licht. Met de komst van een nieuwe minderheidsaandeelhouder van Funda, General Atlantic, lijkt ook de ruzie bijgelegd. In februari dit jaar werd het onderzoek naar de aandeelhoudersstructuur beëindigd.

Maar deze week werd dus bekend dat het hele plan voor een eigen hypotheeklabel niet doorgaat. Funda heeft de samenwerking met de financiële partner stopgezet, aldus het Financieele Dagblad. Het ziet ernaar uit dat het plan te complex bleek en dat er geen stevige basis lag om op te schalen.

GEEN REACTIES