Verzuim-ontzorgverzekering populair onder kleine werkgevers

Door Gepubliceerd op: 17 oktober 2024
Verzuim onder zorgmedewerkers blijft dalen

© frolicsomepl, Pixabay

De verzuim-ontzorgverzekering die verzekeraars, werkgeversorganisaties en de overheid in 2020 hebben ontwikkeld, is in trek bij kleine werkgevers met minder dan tien medewerkers. Dit blijkt uit berichtgeving van belangenbehartiger het Verbond van Verzekeraars.

Langdurige uitval werknemer

Het Verbond licht toe dat kleine werkgevers vaak meer moeite hebben aan hun verplichtingen te voldoen als een werknemer (langdurig) uitvalt. De verzuim-ontzorgverzekering dekt in dat geval niet alleen de kosten van de loondoorbetaling van een zieke werknemer, maar helpt de werkgever ook bijvoorbeeld bij een eventuele re-integratie.

Flinke groei aantal polissen

Sinds de start in 2020 is het aantal polissen flink gegroeid. In het jaar van de lancering (2020) zijn er 6.900 verzekeringen verkocht, zo vervolgt het Verbond. Een jaar later waren dat er 10.000, terwijl er in 2022 een verdubbeling van dat aantal kwam. De teller liep toen op tot 20.500. Ook het afgelopen jaar (2023) liet met 22 procent wederom een stijging zien (25.100).

Keurmerk MKB-verzuim-ontzorgverzekering

De belangenbehartiger verduidelijkt dat een MKB verzuim-ontzorgverzekering moet voldoen aan de eisen uit het productconvenant. Verzekeraars worden hierop getoetst als ze het product willen aanbieden. Alleen dan krijgt de verzuimverzekering het keurmerk en mag het ook officieel MKB verzuim-ontzorgverzekering worden genoemd.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Deel dit bericht, kies uw platform!

Wink Sabée

Wink Sabée